ImageChef.com

Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Friday, August 5, 2011

Dadih coklat

Sedapnya dadih homemade ni... actually ni kali kedua saya try, kali pertama dulu xjadi sbb x keras2 hihi....jadi air coklat aje

Kali ni saya modified resipi sikit... so jadilah... nyum2222

Dadih coklat


Bahan-bahannya (saya cuma buat separuh aje, dh cukup utk 8 org makan):

sepeket agar serbuk (11g) - saya pakai agar2 tali. kalau peket kecil (11g), ambil 1/3 daripada peket tu
1 liter air
1 1/4 cawan gula
2 liter susu coklat (mana2 perisa)
1 sudu teh garam
1 sudu besar tepung jagung + 2 sudu besar air
1 sudu besar coklat emulco

Cara-caranya :
1. Masakkan agar2 bersama air hingga mendidih. Pastikan agar2 tu betul2 dh mencair, jgn ada yg terlekat di dasar periuk.
2. Masukkan gula, garam dan tepung jagung dan masak hingga mendidih
3. Masukkan susu coklat dan coklat emulco. Jika nampak tanda hendak mendidih, tutup api.
4. Biarkan suam, dan tapiskan ke dalam bekas
5. Sejukkan.

6. Kalau xde susu coklat, blh juga guna susu perisa lain ataupun susu segar+perisa dan pewarna yang anda inginkan.

1st trial saya pakai guna agar2 serbuk, xjadi sbb saya x perasan yg agar2 tu x hancur walaupun mendidih. So, saya tukar pakai agar2 tali... jadi pulak.... so bergantung pada kemahuan anda k.

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

say something ye kawan-kawan