Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Saturday, March 17, 2012

Jualan diskaun Mac 2012

salam..

1st time wat jualan diskaun hihihi...2 hari je open utk jualan, dan sy cuma ambik 3 order aje takut x smpat... :) insyaAllah, lain kali akan ada Jualan Diskaun mcm ni lg :)

JD kali ni strawberry cheesecake 6inci sbb adik ade bawak strawberry fresh dari Cameron Highland so, ada banyak strawberi murah2 d umah...

thanks 4 ordering from Ilhamku Cakehouse


Wednesday, March 14, 2012

Daging singgang

dah lama x upload masakan kat blog ni... yelah, masak2 pastu trus ngap... hihi... bile nk amik pict dh x lawa...

ape lagi, jom layan resipi hari ni

singgang adalah makanan popular di negeri Terengganu. selalunya orang buat singgang ikan... hari ni kita rasa singgang lain pulak ye...

SINGGANG DAGING - untuk 4,5 orang



daging 1/2 kilo

Bahan A : hiriskan
bawang merah 6 ulas
bawang putih 6 ulas
halia seinci
lengkuas 3 inci
5 btg cili besar (cili yang nak dibuat solok lada) - kalau xde pun xpe

3 sudu besar biji ketumbar (dibasuh, digoreng dan ditumbuk hancur)

3keping asam keping

air, gula dan garam secukupnya


Cara-cara:

1. daging dipotong nipis2 dan tambahkan air secukupnya (rebuskan dulu daging tu kalau daging liat)

2. masukkan semua bahan sekaligus kecuali garam dan gula

3. biarkan hingga daging masak dan empuk

4. tambahkan garam dan gula secukup rasa...

nahh.... senangkan? inilah resipi yang sy buat kalau malas nk masak... hihi resipi ni sy panggil resipi campak2,..

selamat mencuba!!!

Monday, March 12, 2012

blackforest

Selamat pengantin baru buat rakan sejawat, K.Ani... semoga berbahagia hingga ke syurga hihihi.... kek ni k.Ani tempah untuk makan2 bsama family... telupe nk wat tema gold putih... hihi

enjoyyyy

RM50



Saturday, March 10, 2012

7 tier wedding cakes

wah... nama mcm hebat kan... hihihi mmg pun. pengantin nak tema merah putih, tu yang 200pcs cupcake red velvet dletak dgn fresh cream dan bukan cream cheese. saye buat bahagian 2 tier kek aje... pengantin request kek blackforest.

harga kek rm130

kalau berminat, blh request pd saya sbb stand utk 7 tier tu mmg ada :)




xtau ngape dia terbalik...gambar asal elok aje. help please.... :)


Friday, March 9, 2012

kek blackforest~~~~~di Ilhamku Cakehouse


Alhamdulillah... sedikit demi sedikit saya bertapak di dunia baking ni... n thanks to all supporters... tanpa anda semua, siapalah saya... chewah, mcm bg ucapan d anugerah grammy laks....

kek terkini yg sy keluarkan.... blackforest cake

saya beli kek ni d supermarket utk compare ngan kek saya buat... huiiiiiiiiiiiiiiii bukan nk cakap ape la, xabes makan pun kek beli tu,,,last2 buang je sbb adik2 xnk makan xsedap katanya. nasib baik kek sy abes... hihi

jom layan gambar

kek 8 inci : 3 layer choc sponge cake + blueberry filling + blueberry fruit filling di atas + fresh cream

1.5kg
RM 50 only.....

everything is chocolateeee

hihi... ade cikgu sowang yg nak sgt mkn kek coklat...habis semuanya coklat... kek choc moist + choc mousse + choc ganache... 2kg

rm 55

Muffin lagi.....

Customer ngoder 1200pcs muffin M dan 300pcs muffin L... thanks for ordering


Choc chip muffin saiz M packing dalam bekas. 

10-499 pcs RM 0.80
500-1000 pcs RM 0.60


Choc chip muffin saiz L dalam bekas dome...

10-499pcs RM 1.00
500 - 1000 pcs RM 0.80

happy birthday pengetua sekolahku

sekolah adakan majlis sambutan harijadi pengetua... hihi lupe nk amik gambar time dia potong kek... sumbangan dari Kelab Guru dan Kakitangan SMET,....

choc moist + choc mousse + buttercream 12 inci
4kg

RM 100



kek karamel untuk suami yang begitu menggemari hello kitty... nasib ade patung hello kitty hihihi....

RM 40

Kek karamel birthday hubby

kek yg sedap khas utk suami tersayang....

RM 37

angrybird in da house....

demam lagi angry bird...

choc moist cake + mousse chocolate filling + buttercream + fondant angry birds 3D figures.... 


2kg


rm65




angry bird lagi....

lepas zamzuri bawak ke tadika kek tu... ade sorang lagi yg nak jugak.... hihi tapi umi dia cover utk 2 anak sekali gus ... izzah n azim... happy birthday....

choc moist cake + mousse chocolate filling + buttercream + fondant angry birds 3D figures.... 
2kg
rm 65 only....


1st angry bird

hmmm....angry bird mmg banyak pengaruh... ni kek 1st yg sy wat...time ni gagap2 n takut2 nk deco lebih2... hihihi

zamzuri request nk angrybird ijau katenye 
CMC with buttercream + fondant (wording) only  RM55


gambar please... hihi


angry bird......lagi

mcm2 dah eksperimen dgn angry bird... hihi demam angry bird x kebah2 lagi... takpe, asalkan birthday boy/girl happy kan....

Choc moiSt buttercream + choc ganache tema angry bird.
2kg


RM 60


moh layan gambor



tema pink putih

kek untuk pengantin di wakaf tembesu.. utk resepsi sebelah perempuan, time potong kek

Red velvet atas 7inci + choc moist bwh 10inci. 4kg. Full fondant rm 180

moh layan gambor hihi


gambar bahagian atas