Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Wednesday, March 14, 2012

Daging singgang

dah lama x upload masakan kat blog ni... yelah, masak2 pastu trus ngap... hihi... bile nk amik pict dh x lawa...

ape lagi, jom layan resipi hari ni

singgang adalah makanan popular di negeri Terengganu. selalunya orang buat singgang ikan... hari ni kita rasa singgang lain pulak ye...

SINGGANG DAGING - untuk 4,5 orang



daging 1/2 kilo

Bahan A : hiriskan
bawang merah 6 ulas
bawang putih 6 ulas
halia seinci
lengkuas 3 inci
5 btg cili besar (cili yang nak dibuat solok lada) - kalau xde pun xpe

3 sudu besar biji ketumbar (dibasuh, digoreng dan ditumbuk hancur)

3keping asam keping

air, gula dan garam secukupnya


Cara-cara:

1. daging dipotong nipis2 dan tambahkan air secukupnya (rebuskan dulu daging tu kalau daging liat)

2. masukkan semua bahan sekaligus kecuali garam dan gula

3. biarkan hingga daging masak dan empuk

4. tambahkan garam dan gula secukup rasa...

nahh.... senangkan? inilah resipi yang sy buat kalau malas nk masak... hihi resipi ni sy panggil resipi campak2,..

selamat mencuba!!!

No comments:

Post a Comment

say something ye kawan-kawan