Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Monday, May 30, 2011

gangguan???

kdg2 sy terfikir, kenapa Ilham suka sgt "bergayut" lama2 kadang2 smpai sejam. kdg2 dia x lena tido kalau x "bergayut". kesian pun ada tgk anak sendiri melalak nk kan puting. kalau x bagi, dia hanya tido2 ayam...lagi kesian tgk sbb budak kecik kene tido lebih kurang 18jam sehari. ni blh tido sejam dua jam dah terjaga. hasilnya, mata terkebil2 xleh tido tapi badan letih n mulut menguap. sedih hatiku bila jadi mcm ni.

jadi, mlm tadi saya cari ayat2 ruqyah n ayat2 syifa n pasang pd telinga dia. sangatlaaaa alhamdulillah sbb dia slow lena xpayah nk bergayut lagi. hanya tersedar dua kali sbb lapar logikla tu... ni x, pntang puting  tercabut dari mulut dia, mulala dia nk melalak. bagi susu kenyang2 ikut botol pun mata makin luas, bukannya makin blh tido.

jadi mulai mlm ni, mmg bila nk tido kan dia, saya akan pasang ayat2 syifa nih biar semua syaitan iblis lari tinggalkan Ilham. bukan apa, dh apa yg ganggu dia kalau sepanjang masa mata terbeliak tengok sini sana, n bila tido asyik menangis n berkerut sbb mimpi ntah hapa2...

sekarang 7.45am, alhamdulillah dia masih tido... harap2 kekalla smpai bila2 tido rileks camni. ingt nk kejutkn dia utk mandi jam 9 nanti. kesian sbb dh berhari2 xlena. nk nangis pun ada bila org lain main2kan Ilham, henjut kuat2 suruh dia tido tapi dia mana blh tido sbb diganggu. risau betul dgn otak dia tu...harap2 membesar dengan elokla ye anakku Ilham sayang.... ibu sayang Ilham

Tuesday, May 24, 2011

gaji hanya untuk Ilham

hari ni dah 24.5, ingatkan gaji esok rupanya hari ni sbb 30hb ada pesta kaamatan kot. kalau pagi2 lg sy tau gaji hari ni, dh lama dh sy dan Ilham pegi Giant hehe... teringin sangat nk makan udang paprik dan ketam masak berlada chewahhh mcm pandai masak hehe.. esok la keluar pagi2 morning g Giant, nk bayar kereta, nk bayar baju Ilham yg sy beli online lagi.

Ilham ok je hari ni. xde meragam menangis mcm semalam. agaknya mmg growth spurt. budak nak besarla katakan. yg terkejutnya tadi, time saya sediakan air mandi Ilham, ada adik kata Ilham blh balikkan badan dia... what... kalau betulla, maknanya betulla perangai tantrum dia 2,3 hari sebelum ni mmg sbb growth spurt. nanti post lain sy cerita pasal growth spurt.

hari ni masuk hari ke3 cubaan sy utk fully bf dia. adei, bila sy keluar tghari tadi ambil adik balik sekolah, my sister siap2 buatkan susu formula utk Ilham, disumbatnya mulut Ilham tu. aduyai, nak bebel malas, nanti dia kata Ilham nangis sbb lapar la ape la... padahal mmg Ilham suka menyonyot... sy ibu dia, sy tau la hihihi...

lepas Ilham isap susu botol tu pun, mulut dia masih menganga2 sbb dia suka nyonyot utk tido lena... tapi malas la sy nk bising2 sy sumbat je puting dlm mulut dia, elok2 je dia tido tadi :)))))

gaji kali ni ialah kali kedua dapat time Ilham dh ada. gaji hari tu dah belikan dia stroller n car seat. gaji kali ni bayar baju jumper dia 4 helai hehe... lagi apa lagi nk beli utk Ilham ye, mmg xcited sangat sbb selama ni gaji hanya utk bayar itu ini tapi skrg tambah satu lagi, belanja utk Ilham

Saturday, May 21, 2011

exclusive bf

di pagi ni, saya berazam nk bf anak sepanjang hari. nk try xnk topup dgn formula... pagi ni jugakla dberi dugaan, dari jam 6.30am smpaila 10.30 am Ilham asyik nk isap susu tapi xkenyang2. geram jugak sbb ingatkan sy xda susu tapi bila picit puting, ada je menitik2 susu tu....

bila difikir2 balik, rupanya Ilham xreti nk latch betul2. dia hanya sedut puting je, bukan areola. so, susu pun segan nk masuk dlm mulut dia melainkan time milk let-down. aduyai, frust menonggeng sy sbb dah 2 kali bagi formula hari ni dan sekali susu perah.

bila Ilham isap xcun, jadi nipple sy sakit, dtambah lg dgn pumping battery, lagi la sakit... so x pasal2 sy xleh nk bg Ilham isap n xblh nk pump. tapi rasa x selesa, so sy picit je n tadah susu secara manual hehe... dapat la jugak kumpul 1 auns setakat ni, nk kumpul lagi 1 auns lagi then blh bg kat Ilham hehe,... chaiyyok2...

Friday, May 20, 2011

addicted shopping online

dulu time xde anak, saya naik heran kenapa la ramai sgt kawan2 suka beno beli barang baby online... then bila dh ada Ilham, ya Allah rabun mata aku tengok all thos blogs and website ni. rasa semuanya comel n rasa semuanya nk beli hehe...

aku dh siap booking 4 helai jumper baru untul Ilham. bayar lepas dapat gaji. rm130. walaupun mahal tapi ok la kualiti nya. yg penting shantekkkkkk hehe.

x sabar ibu nk bayar n x sbr nk tgk Ilham pakai jumper baru... i love u so much my Ilham <3


haaa ni la 4 helai jumper baru Ilham.... chantek kan kan