ImageChef.com

Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Tuesday, August 2, 2011

Bubur jagung

Salam Ramadhan buat kawan2 semua... sebelum puasa lg dh fikir desert apa yg nak dimasak... jadi hari 1st puasa ni saya buat bubur jagung...sbb dh lama x makan. Jagung fresh saya cari di Kuala Berang... tapi sekarang bukan musim jagung so x banyak pilihan... ade jugak yg ada ulat.... isk. ku buang jauh2

Bubur Jagung

Bahan-bahannya (untuk seperiuk sedang @ 10org makan)

6 tongkol jagung sedang
Semangkuk kecil santan pekat (sebungkus RM2 saya beli)
Dua helai pandan
Gula 1 1/2 senduk nasi
Sagu secukup rasa
Secubit garam

Cara-cara:
1. Hiriskan biji jagung
2. Masukkan air secukupnya (dalam anggaran 5-6 cawan) untuk menenggelamkan jagung dan rebus jagung untuk melembutkannya.
3. Masukkan santan pekat, pandan, gula dan garam
4. Agak2 nak masak tu, masukkan sagu. sagu lama sikit nak serap air... so jgn risau bila sagu lambat kembang. lama2 dia kembang elok selepas tutup api.

No comments:

Post a Comment

say something ye kawan-kawan