Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Saturday, June 18, 2011

Growth spurt

ape tu... xpenah pun dengar perkataan ni dari orang dulu-dulu...senang cerita budak buat perangai sebab nk besar.... tapi ade ke? entahla...ikut orang putih kata, ada la...

Growth spurt ni biasanya jadi beberapa kali sepanjang kehidupan bayi untuk membesar. contohnya, bila dia nk mula rolling over atau nak merangkak dsb. jadi time ni bayi akan buat perangai (more fussy). time ni baby akan sentiasa lapar dan menyusu lebih banyak daripada biasa chewahh.susu ibu akan menambahkan zat-zat yang penting untuk perkembangan otaknya semasa growth spurt. so, jgn berhenti untuk susukan bayi walaupun time dia buat perangai k....

Saya x tau la sekarang ni Ilham growth spurt ke x... tapi dia buat hal xnak tido... mata dah layu, tapi x menguap2, bila dinenenkan pun x lena...bila letak dalam buai pun bising menangis, bila diriba (dulu ni favourite dia) pun dia nak menangis. last2 dukung n tiarapkan dia. senyapla sekejap. saya urut2 belakang dia, and bagi dia minum gripe water (orang kata air ni blh relaxkan baby n hilangkan kembung) entahla... tapi dia ok la. dah 3 hari macam ni. tapi bila dia start tido...buatla ape pun (time mandikan pun terlelap), time petir menyambar smpai blackout rumah pun dia x sedar... straight 4-5hours dia tido sebelum kelaparan, then dia akan tido smpaila maybe 14hours dalam sehari... bakinya dia bangun n merengek...

nasibla dia tido malam. 3 minggu lepas, time dia tido siang!!! mmg naya saya kena pujuk dia macam2 bila malam. smpai dh lunyai nenen dia .... dah dia kenyang tapi masih nenenkan dia utk tenangkan dia...


aduhai Ilhamku sayang...membesarkah dengan baik ye sayang... bila ni nk pandai meniarap...ibu tungguuuuuuu....

No comments:

Post a Comment

say something ye kawan-kawan