Menerima tempahan kek dan cupcake sekitar Terengganu dan Kelantan

Sedia menerima tempahan kek dan cupcake untuk semua acara. Tempahan sekurang-kurangnya seminggu awal untuk tempahan yang sedikit dan sekurang-kurangnya sebulan untuk tempahan yang lebih banyak.

SILA KLIK PADA LABEL KEK DAN CUPCAKE UNTUK EASY ACCESS PADA KOLEKSI KEK DAN CUPCAKE

Hubungi saya di 019-4849653 atau waina_1307@yahoo.com untuk makluman lebih lanjut.

MAKLUMAN TERKINI

Sila add FB waina, Waina Ilhamku Cakehouse untuk lebih update yer. thanks
Kek, cupcake, cheesetart, tat telur, homemade chocolate. Msg saya, waina 019-4849653

Kongsi Resipi ye kawan-kawan

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

My schedule

Sunday, July 3, 2011

Puding Kastad tanpa telur

Selalunya puding karamel mesti ada telur, tapi hari ni saya nak cuba resipi baru yang saya ambil dari nurniezza.blogspot. tapi biasalah, mesti ada je yg termodofied... takpe asalkan sedap.


siapa2 yang berminat, blhla copy dan buat ye...

Bahan A : Gula dua senduk (saya guna senduk nasi)

Bahan B:
7g @ 1 peket serbuk agar2... (time tu sy xde serbuk agar2 so saya guna separuh agar2 kering (15g))
4 cawan air
2 1/2 senduk gula (saya guna 2 senduk aje, xnak manis2 sangat...ni pun rasa kena kurangkan lagi)

Bahan C :
Susu cair 1 tin
2 sudu besar tepung kastard
1 sudu kecil esen vanilla

Cara-caranya :
1. Campurkan bahan-bahan C hingga sebati

2. Cairkan gula dlm periuk dan bila dah agak hangus tu, boleh tambahkan air (ikut suka nak cair mana)>> saya tambah dalam setengah cawan air

3. Dalam periuk lain, didihkan bahan B kemudian kecilkan api dan tambah bahan C.Kacau rata beberapa minit hingga pekat sikit.

4. Tuang bahan B ke dalam bekas yang dah diisi dengan gula hangus tadi. Sejukkan dalam peti sejuk. Biarkan smpai keras. Makan sejuk2 best....

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment

say something ye kawan-kawan